Ammende mødre har brug at snakke!

Amning kan være en isolerende oplevelse. En ny mor, amning for første gang, kan føle sig afskåret fra familie og venner, hvis de unsupportive eller simpelthen ikke forstår hendes motiver.

Alt for ofte antages det, at en ammende mor vil smutte ud for at gøre gerning bag en låst dør og godt ud af syne. Og Gud forbyde det hun udstøder sætning, “Jeg er ammer!” Mænd afværge deres øjne og kvinder smil som de shuffle deres fødder og flytte samtalen hurtigt sammen! Så meget for amning støtte blandt jævnaldrende!

De fleste mødre vælger at amme gør deres spædbørn det, fordi de er blevet gjort opmærksom på livslang fordelene ved amning. Men når det kommer til opgaven, sig selv, mange føler, de har ingen til at henvende sig til information og rådgivning når tingene ikke går som planlagt. Derfor en masse amning mums opgive amning for tidligt.

Verdenssundhedsorganisationen anbefaler udelukkende amning babyer for de første seks måneder af deres liv. Men mange er kun ammet for et par dage eller uger.

Det er afgørende, at ammende mødre har en støttende og informative netværk af folk til at bede om hjælp.

Og det er hvor amning støttegrupper kommer ind i deres egen.

En nå – organiserede amning støttegruppe vil tage højde for en række kvinder fra forskellige baggrunde. Det vil uddanne kvinder tænker om amning, mens de er gravide og det vil også tage højde for nybegyndere og mere erfarne breastfeeders.

Amning støttegrupper giver mulighed for kvinder og deres babyer til at komme sammen i en afslappet atmosfære, at nyde rar samtale. Kvinder opfordres til at diskutere amning problemer, og som et resultat, ammende mødre hjælpe hinanden til at omgå forhindringer placeret langs stien.

Ammende mødre har brug at tale om amning for at bringe deres erfaringer i det bredere samfund. Det er kun snakker om amning på en åben og ærlig måde med hinanden, at det bliver mere acceptabelt. Hvis flere kvinder får mulighed for at få adgang til amning støttegrupper vil så amning statistik helt sikkert stige.

Og hvem ved, måske dagens ammeperioden bliver sikker ammende mødre af i morgen, gratis hang-ups fremherskende i dagens samfund med hensyn til amning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *