Lån penge online – hvad er mine muligheder?

I dag findes der rigtig mange muligheder for at låne penge på nettet. Bedst kendt er de klassiske kviklån og forbrugslån. De senere år er der dog også kommet andre muligheder til. Blandt andet kautionistlånet og en kredit. Her i artiklen dykker vi nærmere ned i, hvilke muligheder du har for at låne penge på internettet.

Kassekredit

En af dine muligheder for at låne penge online er gennem en kassekredit. Kreditten fungerer egentlig som den klassiske kassekredit, som mange danskere har nede i banken. Du får en kredit på et bestemt beløb, hvor efter du så kan hæve, som du har lyst til. Når du får en kassekredit online, er der ikke nogen fast aftale for, hvordan den skal tilbagebetales. Hver måned betaler du en minimumsrente, der hos mange udbydere ligger på omkring 12,5%. Hvis du ikke afdrager på kreditten løbende, kan den altså hurtigt vokse. En kassekredit er god, hvis du ønsker en ekstra månedlig backup i din økonomi. Dog er renterne og gebyrerne høje, hvis den først er i overtræk. Derfor er den ikke så velegnet, hvis du gerne vil låne penge her og nu.

Forbrugslån

Forbrugslån, kviklån, hurtig lån – kært barn har mange navne. Alle de nævnte lånetyper er primært henvendt til folk, der ønsker at låne penge med henblik på at bruge dem med det samme. Der er i dag rigtig mange udbydere af forbrugslån på nettet, og som låntager har du enormt mange valgmuligheder, specielt hvis du vil låne omkring 20.000 kr. En af de primære årsager til, at forbrugslån er blevet så populære, er fordi det er så nemt. Du ansøger online via en formular, og så får du svar på ansøgningen med det samme eller inden for et par timer. Hvis du bliver godkendt og underskriver aftalen, får du pengene udbetalt enten samme dag eller næstkommende hverdag. På nogle online forbrugslån er der en tvungen betænkningstid, som du skal være opmærksom på. Dog er det stadig markant hurtigere end at tage et lån i banken.

Kautionistlån

Det nyeste skud på stammen inden for lån på internettet er kautionistlånet. Det er et fænomen, der har eksisteret længe, men det er først nu, at det begynder at være i fokus hos de online udbydere af lån. Hvis du for eksempel står i RKI, giver det dig mulighed for at låne penge alligevel. Fidusen er nemlig, at du får en person til at kautionere for lånet. Kan du ikke betale lånet til tiden, går betalingen videre til din kautionist. Derfor skal du være meget påpasselig med at tage et kautionistlån, hvis du tror, at du får problemer med betalingen.